Un politician indian a fost arestat si pus sub acuzare dupa ce si-a violat menajera in varsta de 14 ani, anunta Reuters, care noteaza ca decizia vine dupa o luna de investigatii si proteste publice ale tinerilor fata de "lipsa de actiune" a autoritatilor. Gopi Nath Das a fost acuzat de viol de tanara sa menajera in septembrie anul trecut. El a fost arestat duminica, dupa ce politia l-a cautat la trei resedinte. Politicianul a sustinut tot timpul ca acuzatiile impotriva sa nu sunt adevarate si ca ar fi vorba despre o conspiratie politica menita sa il scoata din joc la alegerile de anul viitor.

Abuzurile asupra angajatilor din domeniul muncii domestice sunt ceva obisnuit in India si merg de la faptul ca angajatorii lor "uita" sa ii plateasca, pana la a nu le oferi hrana si adapot adecvat. De asemenea, violenta fizica si abuzurile sexuale sunt frecvente.

In anul 2013, un alt parlamentar indian si sotia acestuia au fost arestati dupa ce menajera lor a fost gasita moarta in locuinta acestora. Politicianul a fost acuzat de ascunderea probelor, iar sotia sa de crima. Cazul nu a ajuns deocamdata in instanta.