Cand Carly Fiorina raspunde criticilor privind mandatul sau zbuciumat la conducerea Hewlett-Packard, adesea ea invoca un aparator neasteptat, Tom Perkins, investitorul de capital din Silicon Valley ce a votat in 2005 pentru concedierea ei, scrie Washington Post.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Omul care a dus la concedierea mea, Tom Perkins, tocmai a cumparat o pagina intreaga de reclama in New Work Times pentru a spune ca el a gresit si eu am avut dreptate", a proclamat ea in timpul ultimei dezbateri din Partidul Republican.

Organismul ce ii sprijina campania (super PAC) a platit pentru reclama in care Perkins lauda "taria de caracter" aratata de Fiorini intr-un text de 700 de cuvinte in care spune si ca a fost o "greseala" concedierea ei".

Unii din fostii membri ai conducerii companiei sunt insa sceptici si spun ca Perkins "a schimbat melodia" pentru a se "lipi" de un star politic in ascensiune.

"El pur si simplu nu credea ca ea avea calitatile necesare pentru a conduce Hewlett-Packard", a spus George Keyworth, fost membru in consiliul de administratie.

"Probabil crede ca pentru a conduce o tara este nevoie de alt set de calitati decat in cazul conducerii unei companii", a adaugat acesta.

Carly Fiorina, singura femeie inscrisa in cursa electorala pentru nominalizarea Partidului Republican la prezidentialele SUA din 2016, a urcat surprinzator in sondaje. Ea a reusit sa surclaseze 35 de candidati republicani, printre care se numara politicieni de cariera, ca Jeb Bush sau Ted Cruz.

Fiorina se plaseaza pe locul doi, dupa doua dezbateri prezidentiale in care i-a tinut piept cu brio lui Donald Trump.

Citeste siPROFIL Carly Fiorina, singurul candidat republican care l-a redus pe Donald Trump la tacere