Centrul de primire a refugiatilor amplasat in zona orasului ungar Debrecen, localitate situata in apropierea frontierei cu Romania, va fi inchis pana la sfarsitul lunii noiembrie, a anuntat liderul grupului parlamentar al partidului de guvernamant Fidesz, Lajos Kosa, citat de agentia MTI, transmite Agerpres.

Acest centru "a creat multe probleme" si trebuie inchis rapid, a explicat parlamentarul ungar, care a fost anterior primar in Debrecen, al doilea oras ca marime al Ungariei dupa capitala Budapesta. El a facut aceasta declaratie dupa o intalnire avuta joi cu ministrul de interne Sandor Pinter, precizand totodata ca o propunere oficiala pentru inchiderea respectivului centru de primire a refugiatilor se va afla de vineri pe masa guvernului.

La Debrecen sunt circa 3.500 de studenti straini, care isi platesc taxele si respecta legile, in schimb multi dintre cei aflati in centrul de primire "nu sunt la fel ca acesti oameni", iar prin "modul in care ei se comporta pun in pericol rezidentii si reputatia universitara a Debrecen-ului", a declarat in continuare Lajos Kosa.

Responsabilul maghiar a mai mentionat ca acum in acest centru se afla circa 70-100 de refugiati, iar pana la inchiderea taberei o unitate suplimentara de politie urmeaza sa fie detasata in zona pentru asigurarea ordinii.