Barbatul care a ucis zece persoane intr-o universitate din Oregon a vizat crestinii, potrivit marturiei unui tata a carui fata a fost ranita, scrie AFP.

Chris Harper-Mercer, presupusul atacator ce a ucis 9 persoane in OregonFoto: Captura YouTube

Acesta a declarat, intr-un interviu pentru CNN, ca ucigasul le cerea studentilor care sunt crestini sa se ridice in picioare. "Spunea: 'Bun, pentru ca esti crestin, o sa-l vezi pe Dumnezeu intr-o secunda", a declarat Stacy Boylan.

Fiica sa a supravietuit dupa ce a fost impuscata si s-a prefacut ca e moarta.

Presa americana l-a identificat pe asasin ca fiind Chris Harper Mercer, in varsta de 26 de ani. Acesta nu era student la universitate.

Atacatorul din campusul din sud-vestul statului Oregon a ucis noua persoane si a ranit sapte inainte ca politia sa-l impuste mortal, in cel mai grav caz de violenta armata din acest an, informeaza Reuters.

Acesta, despre care martorii au spus ca a tras zeci de focuri de arma intr-o sala de clasa plina de studenti, a fost ucis intr-un schimb de focuri cu doi politisti ce a avut loc intr-o sala de clasa a colegiului Umpqua din orasul Roseburg, dupa masacrul de dimineata.

Mai multe victime au fost transportate la spitalul din localitate pentru a asistenta medicala.

Chris Harper-Mercer, 26 de ani, ar fi fost un tanar sperios ce se descria ca timid, "tot timpul tinand o dieta", "un barbat ce cauta o femeie", noteaza Reuters.