Seful sindicatului politistilor germani a declarat vineri ca exista riscul ca violenta din centrele pentru imigranti sa scape de sub control, informeaza Reuters.

Peste 200.000 de imigranti au ajuns in Germania in septembrie, iar guvernul a estimat ca vor ajunge 800.000 in tot anul 2015.

"Exista riscul ca situatia gazduirii refugiatilor sa iasa de sub control" a declarat seful sindicatului politistilor Rainer Wendt pentru ziarul Bild.

"Experienta noastra arata ca in multe locuri exista ciocniri violente in fiecare zi din motive etnice sau religioase."

Politia a arestat marti 15 refugiati, suspectati ca ar fi fost implicati intr-o bataie la un hostel din Suhl unde 11 oameni au fost raniti.

Ministrul de Interne Thomas de Maiziere a avertizat si el asupra violentei din centrele de refugiati.

"Incep sa atace pentru ca nu le place unde locuiesc si provoaca probleme pentru ca nu le place mancarea. Se bat intre ei in interiorul centrelor de refugiati" a declarat Maiziere.

"Momentan este o minoritate dar trebuie sa spunem clar ca oricine vine in Germania ... trebuie sa accepte ca pot fi distribuiti oriunde, trebuie sa faca parte dintr-un proces cinstit si trebuie sa ne respecte legile." a mai adaugat acesta.

Cancelarul Angela Merkel are cel mai scazut nivel al popularitatii din ultimii patru ani, ca efect al atitudinii cetatenilor fata de problema refugiatilor.