In jur de 40 de imigranti romani, considerati ca fiind tinuti cu forta de catre traficanti, au fost descoperiti intr-un imobil dezafectat de numai trei camere, intr-o descindere a politiei britanice in Dudley, scrie Daily Mail. Romanii, printre care 8 femei si 6 copii, au fost descoperiti in urma unor indicii ce i-au condus pe politistii britanici pe data de 28 august la o cladire dezafectata din apropierea orasului Dudley, din West Midlands. Acestia au fost gasiti dormind in baie, iar bucataria era acoperita de saltele.

Conditiile in care au fost gasiti romaniiFoto: Colaj foto

Detectivul Nick Dale, din cardul politiei din West Midlands, a declarat urmatoarele: " Asemenea operatiuni sunt o provocare deoarece ne intalnim cu victime convinse de traficantii lor sa creada ca politia ii va persecuta. Acestia pot dezvolta o forma de loialitate fata de traficanti sau o temere generala fata de represalii in cazul in care ar vorbi despre tratamentul lor. Este crucial ca noi sa le castigam increderea si sa cooperam cu victimele."

Femeile si copiii au fost luati in grija autoritatile locale, insa barbatii au refuzat ajutorul.

Un barbad in varsta de 23 de ani a fost interogat de investigatori suspectat ca ar fi cerut comisioane din salariile primite de barbatii si femeile ce lucrau la o ferma din Worcestershire.

In primele trei luni ale acestui an, politia din West Midlands a trimis 27 de persoane considerate victime ale traficului de forta de munca catre Centrul pentru combaterea traficului de persoane din Marea Britanie.