Viceprimarul unui oras din sud-estul Chinei a fost demis din cauza faptului ca a jucat golf in timpul programului, informeaza Reuters. Golful - un sport considerat burgez - fusese interzis in China de fostul lider suprem Mao Zedong, dar acum este vazut ca o oportunitate pentru incheierea de afaceri netransparente pentru oficialii corupti.

Agentia oficiala chineza Xinhua, preluata de Reuters, arata ca viceprimarul Lin Chunsong (orasul Wuyishan) a facut parte dintr-un club de golf, dar platea o cotizatie mai mica ceilalti membri. Intre 18 iunie 2013 si 16 august 2015, viceprimarul a jucat de 163 de ori, 12 dintre partide avand in loc in timpul orelor de munca.

Presedintele chinez Xi Jinping a inceput o campanie impotriva coruptiei, risipiei si extravagantei in urma cu trei ani, guvernul lansand detalii despre viata luxoasa a oficialilor ce ar trebui sa traiasca cu sume modeste si "sa aiba o viata morala exemplara".

Orasul Wuyishan face parte din din provincia Fujian si, potrivit unuli recensamant citat de site-ul CityPopulation, are 120.000 locuitori.