Miscarea islamista palestinaina Hamas a criticat discursul pe care l-a tinut miercuri presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, in fata Adunarii Generale a ONU, apreciind ca a fost "sentimental", potrivit AFP si Agerpres.

Mahmoud Abbas a afirmat in fata Natiunilor Unite ca Palestina merita sa fie recunoscuta ca stat cu drepturi depline, evocand "sacrificiile enorme" facute de poporul palestinian si "rabdarea sa in toti acesti ani de suferinta si exil".

De asemenea, el a amenintat ca palestinienii nu vor mai respecta acordurile cu Israelul daca statul evreu continua sa le incalce, in special prin continuarea politicii sale de colonizare in Cisiordania.

"Discursul lui Abbas este sentimental", a declarat un purtator de cuvant al Hamas, Sami Abu Zuhri.

El a mentionat ca afirmatiile facute de Abbas vor fi judecate prin prisma respectarii angajamentului pe care l-a luat "de a nu mai respecta acordurile cu ocupantul israelian".

Hamas, organizatie care detine controlul asupra Fasiei Gaza, i-a acuzat constant pe Mahmoud Abbas si Autoritatea Palestiniana ca se compromit cu Israelul mentinand cooperarea in domeniul securitatii cu statul evreu.

In Israel, premierul Benjamin Netanyahu l-a atacat miercuri pe presedintele Autoritatii Palestiniene care a acuzat Israelul in fata Adunarii Generale a ONU ca incalca acordurile incheiate intre cele doua parti.