Premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, a fost confundat cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin, atunci cand a fost intampinat de staff-ul tehnic de la sediul Natiunilor Unite, relateaza postul de radio Vocea Basarabiei, citat deAgerpres.

Valeriu Strelet, fost premier la ChisinauFoto: Facebook - Valeriu Strelet

Astfel, premierul moldovean a fost escortat in sala de festivitati spre locul care fusese pregatit presedintelui rus, potrivit postului de televiziune rusesc RTVI.

Fara a-si manifesta surprinderea, deoarece si inainte i se mai spusese ca ar semana fizic cu Putin, premierul moldovean a clarificat imediat situatia, indreptandu-se spre locul care ii era rezervat.

In presa rusa au aparut o serie de comentarii pe tema acestei confuzii, unele ziare afirmand ca, dupa o absenta de zece ani la sediul ONU, nimeni nu mai tine minte cum arata liderul rus cu adevarat, relateaza postul de radio citat.

Mass-media de la Chisinau a invocat nu o data asemanarea intre premierul Valeriu Strelet si presedintele rus. 'Seamana cu Putin la chip si chelie si cu (fostul presedinte al Romaniei, Traian) Basescu din profil', titrau ziarele din Chisinau in ziua investirii sale ca premier la 30 iulie.