Germania si-a tradus primele 20 de articole din constitutie in araba, ce cuprind drepturi de baza, pentru a-i ajuta pe refugiati sa se integreze, informeaza Reuters.

Sigmar Gabriel (foto arhiva)Foto: Agerpres/EPA

Vice-cancelarul Sigmar Gabriel, lider al partidului social democratilor a declarat pentru Bild ca refugiatii sunt bineveniti dar trebuie sa faca eforturi pentru a se integra. "Oamenii ce vin aici trebuie sa invete atat limba germana, cat si regulile pentru a trai impreuna" a precizat Gabriel.

"Sunt convins ca primele 20 de articole din constitutie sunt ceea ne formeaza cultura", a spus el, adaugand ca Germania a printat 10.000 de copii pentru a le distribui in centrele de inregistrare a refugiatilor.

"Nimeni nu e fortat, cand vine in Germania, sa-si schimbe religia, sa-si modifice viata privata. Dar ce e important pentru cultura noastra sunt principiile societatii democratice ce se aplica pentru toti."

Sigmar Gabriel a tinut sa precizeze ca refugiatii trebuie sa accepte principii precum separarea bisericii de stat, egalitatea intre sexe, dreptul de a fi homosexual sau libertatea de exprimare.

Vice-cancelarul a subliniat faptul ca anti-semitismul nu este tolerat in Germania.

Germania incearca sa faca fata unui influx de 800.000 de refugiati si imigranti economici veniti din Orientul Mijlociu si Africa.