Persoanele implicate in scandalul softurilor pentru trucarea noxelor montate pe milioane de masini diesel de la Volkswagen au actionat intr-un mod criminal si trebuie sa-si asume personal aceasta responsabilitate a declarat marti la BBC un membru al Consiliului de Administratie Volkswagen.

"Oamenii care au permis sa se intample acest lucru sau care au luat decizia de a instala acest software, au actionat intr-o maniera criminala. Trebuie sa-si asume personal acesta responsabilitate", a spus Olaf Lies, membru al Consiliul de Administratie Volkswagen si ministrul Economiei al Guvernului landului Saxonia Inferioara, in nordul Germaniei.

"Au fost provocate daune enorme din cauza ca milioane de oameni si-au pierdut increderea in Volkswagen. Vor fi cu siguranta mai multe persoane care vor raspunde pentru aceste pierderi. Trebuie sa chemam in service multe vehicule si cat mai repede", a spus Lies.

Confruntat cu consecintele devastatoare in acest scandal, gigantul auto german a anuntat marti ca are in plan sa cheme in service milioane de vehicule in cauza.

"Proprietarii acestor masini vor fi informati in saptamanile si lunile urmatoare", a afirmat grupul intr-o declaratie. "Toate marcile in cauza vor avea pagini de internet special create, unde clientii se pot urmari evolutia situatiei".

Procurorii din Brunswick au anuntat luni deschiderea unei anchete penale pentru frauda impotriva lui Martin Winterkorn, seful Volkswagen, care a demisionat saptamana trecuta din cauza scandalului programului care pacaleste testele de poluare.