Presedintele rus Vladimir Putin a exclus luni sa trimita in Siria trupe de lupta la sol pentru a lupta contra gruparii Statul Islamic, dupa o intalnire cu omologul sau american Barack Obama la Natiunile Unite, noteaza Reuters si France Presse.

"Ne gandim la modul in care putem ajuta in continuare armata siriana. Dar in ceea ce priveste trupele la sol... o implicare a Rusiei, nu exista nicio discutie despre o implicare terestra, o participare a trupelor rusesti", a declarat Putin, vorbind in limba rusa, la o conferinta de presa la sediul ONU.

Cu toate acestea, presedintele rus Vladimir Putin a refuzat sa excluda lovituri aeriene ale Rusiei in Siria in sprijinul armatei aliatului sau Bashar al-Assad si impotriva gruparii Statul Islamic.

"Ne gandim la acest lucru. Nu excludem nimic. Dar daca va trebui sa actionam, o vom face numai respectand complet normele dreptului international", a declarat Putin, intrebat de jurnalisti la Natiunile Unite in legatura cu loviturile aeriene efectuate de Franta si Australia in Siria, potrivit Agerpres.

Presedintele rus a mai spus ca intalnirea sa de luni cu presedintele SUA Barack Obama a fost "foarte utila si sincera" si ca ei au discutat despre implicarea Rusiei intr-o campanie militara impotriva militantilor Statului Islamic in Siria.

"Cand vine vorba despre implicarea rusa, suntem preocupati de ceea ce am putea face in plus pentru a-i sprijini pe cei care sunt pe campul de lupta, rezistand si luptand contra teroristilor, ISIS (Statul Islamic) in primul rand", a afirmat Putin in fata reporterilor.

Armata siriana si militia kurda sunt cei care s-au angajat in lupta contra Statului Islamic si a altor grupuri extremiste, a notat el, dupa o intalnire de aproximativ 90 de minute cu Obama.

Despre intalnirea sa cu Obama, Putin a spus: "Avem multe lucruri de facut... exista posibilitatea de a lucra la (solutionarea) problemelor comune impreuna", noteaza Reuters.