Cel putin 27 de persoane, cea mai mare parte femei si copii, au fost ucise luni dupa o lovitura aeriana in sud-vestul Yemenului, transmite Reuters.

Un localnic a spus ca 12 femei, opt copii si sapte barbati au murit in atacul aerian ce a lovit doua corturi din satul al-Wahijah, aproape de portul de Al-Mockha, de la Marea Rosie. Acolo avea loc nunta unui barbat din localitate, afiliat al gruparilor houthi, care domina Yemenul.

Un oficial local a declarat ca numarul mortilor este de 30.

Localnicii au spus ca au vazut corpuri mutilate la locul atacului si ca un numar neprecizat de persoane au fost duse la spitalul cel mai apropiat.

Reuters nu a obtinut pana acum o reactie din partea coalitiei conduse de Arabia Saudita.

Lovitura de luni vine la o zi dupa ce elicopterele coalitiei conduse de sauditi au lovit mai multe case intr-o localitate din nordul tarii, ucigand cel putin 30 de persoane, cei mai multi civili.

Coalitia bombardeaza de sase luni gruparile houthi, aliate cu Iranul, in incercarea de a le scoate din capitala Sanaa pe care au capturat-o acum un an si de a-l repune in functie pe presedintele Abd-Rabbu Mansour Hadi .

Satul al-Wahijah este localizat in provincia Taiz, pe care militiile houthis au capturat-o in martie cand au inceput sa avanseze spre portul sudic Aden, unde Hadi isi avea baza inainte sa fie nevoit sa fuga in Arabia Saudita.