Cel mai cunoscut lant de restaurante cu mancare de tip fast-food va lansa pe 1 octombrie in Germania prima oferta alimentara cu carne 100% organica, in urma cererilor numeroase ale consumatorilor pentru mancare naturala, neprocesata, informeaza reuters.com.

hn_5102683290226962677Foto: Reuters

Este vorba despre introducerea sadvisului McB (McBurger), ce contine carne de vita achizitionata de la fermele organice din Germania si Austria.

In Germania, carnea de vita certificata a fi "organica" provine de la fermele ce folosesc hrana pentru animale cultivate ecologic, unde animalele pasc pe pasuni pentru care nu au fost utilizate ingrasaminte chimice si pesticide.

Oferta va fi disponibila pentru o perioada limitata insa, intre 1 octombrie si 18 noiembrie.

"Am facut un efort mare sa asiguram cantitati suficiente de carne pentru a satisface cerintele ecologice si a atinge standardele de calitate solicitate de publicul consumator," a declarat Holger Beeck, directorul executiv al companiei McDonald's in Germania.

In ultima perioada McDonald's a schimbat meniurile si a imbunatatit serviciile in restaurantele din Germania, una din pietele de top din Europa. Ca urmare, vanzarile trimestriale ale companiei, la restaurante cu sediul in Germania, au crescut recent, pentru prima data de la mijlocul anului 2012.

Un purtator de cuvant al companiei McDonald's din Statele Unite ale Americii a refuzat sa spuna daca sanvisul organic McB urmeaza sa fie introdus in meniul McDonalds si in alte tari.