Companiile rusesti Aeroflot si Transaero au fost interzise in Ucraina, la fel ca si Kaspersky, societatea ruseasca experta in securitate cibernetica, in cadrul sanctiunilor ucrainene impuse de Kiev Rusiei, a anuntat vineri premierul Arseni Iatseniuk, citat de AFP.

Tranzitul avioanelor companiilor rusesti va fi de asemenea interzis daca aceste avioane "transporta material militar, cu dubla utilizare (militara si civila) sau soldati rusi", a precizat acesta, intr-un comunicat.

Aceste avioane rusesti "nu au ce cauta in aeroporturile ucrainene", a spus Iatseniuk.

In ceea ce priveste Kaspersky, premierul ucrainean a ordonat serviciului de telecomunicatii sa interzica achizitionarea si folosirea sa in cadrul guvernului.

Presedintele ucrainean a ratificat in 17 septembrie un décret, adoptat in 2 septembrie de consiliul de securitate nationala si de aparare, care impune sanctiuni la aproape 400 de personaltiati si 90 de entitati juridice ce reprezinta o "amenintare, actuala sau potentiala, la interesele nationale, la securitatea nationala si la integritatea teritoriala a Ucrainei".

Lista include numerosi ziaristi rusi de la mai multe media, printre care TASS, Russia Today (RT) si NTV.