Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri ca nu doreste sa construiasca un gard la granita cu Slovenia, asa cum a procedat la frontierele cu Serbia si Croatia, potrivit Reuters.

Viktor OrbanFoto: AGERPRES

Precizarea sa vine dupa ce reporterii televiziunii nationale M1 si agentia oficiala de presa MTI au scris in urma cu o zi ca Ungaria a inceput sa amplaseze sarma ghimpata la granita sa cu Slovenia, in conditiile in care ambele tari fac parte din spatiul de libera circulatie Schengen.

Intr-un reportaj de trei minute, M1 a prezentat trei randuri de sarma ghimpata amplasate la granita, pe cateva sute de metri, in apropiere de autostrada M70, care trece granita la Lendava. Reportajul arata de asemenea porti mobile de fier care ar putea fi folosite pentru inchiderea autostrazii.

Secretarul sloven de stat in ministerul de Interne, Bostjan Sefic, a confirmat joi in fata parlamentului de la Ljubljana ca "au fost constatate activitati la granita, pentru prima oara, in aceasta noapte", precizand ca "au fost aduse cabluri si alte materiale".

"Slovenia nu a fost insa informata oficial", a adaugat acesta.