Vladimir Putin a declarat, intr-un interviu acordat emisiunii ' 60 Minutes ' a postului american CBS, ca admira creativitatea americanilor, scrie The Moscow Times, care remarca o schimbare de retorica a presedintelui rus, inaintea intalnirii de luni cu Barack Obama.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unor extrase din acest interviu, care va fi difuzat duminica, Charlie Rose i-a spus lui Vladimir Putin ca este un subiect de discutie frecvent in America. Presedintele rus a ras si a afirmat ca "poate nu au altceva de facut in America decat sa vorbeasca despre mine."

Putin a respins sugestiile potrivit carora ar fi un lider autoritar, insistand ca actiunile sale urmaresc interesele Rusiei. Putin nu crede ca apelativul "tar" este potrivit pentru el. "Nu e interesant cum sunt numit, fie ca e vorba de simpatizanti, prieteni sau oponenti politici. E important ce crezi tu despre tine, ce trebuie sa faci pentru interesul tarii care ti-a incredintat functia de sef al statului rus".

El a recunoscut ca "este curios" in legatura cu Statele Unite, avand in vedere ca "America are o influenta enorma asupra situatiei din intreaga lume".

In trecut, Putin a acuzat de nenumarate ori interferentele Statelor Unite in problemele altor state si a acuzat Washingtonul ca incearca sa-si impuna vointa asupra fostilor aliati ai Rusiei, asa cum e Ucraina. In plus, acesta a sustinut ca guvernele vestice vor sa "destrame" Rusia.

Intrebat ce admira la Statele Unite ale Americii, acesta a declarat ca "ii place creativitatea".

"Creativitate, atunci cand trebuie sa abordezi probleme. Deschiderea si lipsa de prejudecati - pentru ca pot declansa potentialul interior al poporului. Si, datorita acestor lucruri, America a obtinut aceste rezultate mari in dezvoltarea tarii".