Franta nu va primi mai multi refugiati decat 30 000, pe care s-a angajat sa-i primeasca in urmatorii doi ani in cadrul unui plan mai larg al Uniunii Europene, a anuntat joi prim-ministrul francez Manuel Valls, noteaza Reuters, citata de Agerpres.

"Nu vor fi mai multi", a declarat Valls la canalul televiziunii publice France 2. "Noi nu le putem ura bun venit in Europa tuturor celor care fug de dictatura din Siria", a adaugat el.

Blocul celor 28 de tari ale UE intentioneaza sa primeasca un total de 160.000 de refugiati, aminteste Reuters.

"Imigratia a fost intotdeauna o oportunitate pentru tara noastra... Dar toate acestea trebuie sa fie stapanite, organizate", a mai declarat Valls. El a precizat ca Franta primeste deja 200.000 de cetateni pe an prin reintregirea familiei, programe pentru studenti si migratia economica.

Luni, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a avertizat Europa ca s-ar putea confrunta cu un record de un milion de solicitanti de azil in acest an in timp ce refugiatii fug de razboaiele din Siria si Irak. Aproape jumatate de persoane din acest milion probabil se vor califica pentru azil, potrivit OCDE.

In ceea ce ar parea eforturi de a contracara preocuparile legate de imigratie si criticile partidului Frontul National de extrema-dreapta, Valls a spus ca refugiatii care nu vor primi azil vor trebui sa paraseasca Franta, mai noteaza Reuters.

"Cei (ale caror cereri) sunt respinse vor trebui escortati inapoi la frontiera", a declarat Valls.