Presedintele francez Francois Hollande a anuntat in noaptea de miercuri spre joi la Bruxelles ca Franta va aloca "100 de milioane de euro in doi ani" pentru a-i ajuta pe refugiati, informeaza AFP si Agerpres.

100 de milioane de euro vor fi alocati pentru "Programul de ajutor alimentar, PAM, dar si ca ajutor pentru refugiati", a declarat Hollande in timpul unei conferinte de presa dupa summitul european consacrat refugiatilor.

Intrebat despre suma totala de 1,7 miliarde de euro pentru a face fata crizei, el a notat ca aceste fonduri apartin bugetului european si "nu sunt afectate mai mult de toate chestiunile legate de refugiati, in special de cei din Siria".

"Dar statele membre trebuie de asemenea sa faca contributii suplimentare, cred ca in special tara mea asupra Programului de asistenta alimentara, PAM, dar si pentru ajutorul destinat refugiatilor ar trebui sa identifice modalitati in plus fata de cele prevazute", a subliniat Hollande.

"Pot sa va spun astazi ca aceasta suma va fi de 100 milioane de euro in doi ani, iar noi trebuie sa adaugam inca resurse", a precizat el.

Pentru presedintele francez, "aceste mijloace vor merge tocmai in taberele de refugiati pentru ca acesti barbati, aceste femei, aceste familii sa poata trai cu demnitate".