IHS Jane's, o organizatie de analiza defensiva, a prezentat imagini din satelit cu echipamentul adus in doua facilitati rusesti de langa baza aeriana de langa Latakia, informeaza Washington Post. Noua facilitate, localizata langa orasul Al-Sanobar, arata ca au fost aduse noi vehicule si corturi, iar la depozitul de armament din Istamo se pot vedea suprafete noi asfaltate. "Constructia pana acum arata o crestere a fortei expeditionare ce va spori puterea terestra a Rusiei, putand proteja mai bine regiunea Latakia" , a precizat Robert Monks, editor la IHS Jane's Defense Review.

Monks a adaugat ca urmatorul pas al Rusiei va fi sa trimita detasamente de comunicare in zona pentru ca trupele rusesti sa se poata coordona mai bine.

Imaginile, postate de siteul de monitorizare a conflictelor Oryx Blog, arata vehicule R-166-0.5 in care se afla soldati rusi. Conform site-ului, vehiculul ofera "comunicare de date si voce pe o raza mare" .

Pana in acest moment, Rusia are 28 de avioane, precum si 14 elicoptere stationate in Aeroportul International Bassel Al-Assad din Latakia, conform oficialilor americani. Pe langa avioane, imaginile din satelit arata artilerie si tancuri T-90.

Marti, secretarul de stat american John Kerry a declarat ca avioanele reprezinta "protectie", majoritatea avioanelor stationate fiind pregatite pentru atacuri la sol.