Doi turisti canadieni, un manager de complex turistic norvegian si o filipineza au fost rapiti de persoane inarmate neidentificate dintr-o insula din sudul Filipinelor, informeaza Reuters.

Alberto Caper, capitan al armatei filipineze a spus ca cei patru au fost luati sub amenintarea armelor intr-un raid desfasurat tarziu luni seara pe insula Samal, langa Davao, cel mai mare oras de pe insula Mindanao.

Armata si politia au fost luate prin surprindere de acest ultim atac, ce a venit ca o reamintire a faptului ca securitatea este extrem de volatila in zona, in ciuda initiativelor recente de pace in relatia cu rebelii islamisti.

Regiunea Davao a fost relativ pasnica in ultimul deceniu. In 2014, un acord de pace cu cel mai mare grup rebel musulman din sud a incheiat un conflict de 45 de ani ce a ucis circa 120.000 de persoane si a dus la mutarea a circa doua milioane.

“Patru persoane au fost luate, dar nu stim ce grup este in spatele atacului”, a spus Casper, adaugand ca in complexul turistic erau in acel moment 30 de persoane.

“Se pare ca strainii au fost tintele, nu au fost luati la intamplare”, a adaugat el.