Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe, a salutat public implicarea militara crescuta a Rusiei in Siria si a vorbit despre "adoptarea unei pozitii comune" privind conflictul sangeros care face ca sute de mii de sirieni sa-si paraseasca tara.

Steinmeier a facut aceste declaratii duminica, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau american, John Kerry. Oficialul german a mai spus ca "trebuie sa dam deoparte interesele nationale inguste pentru moment" pentru a invinge ISIS, adaugand ca acest lucru se poate obtine doar cu implicarea Turciei, Arabiei Saudite, Iranului si Rusiei.

Reamintim ca Rusia este intr-o puternica ofensiva in Siria, unde, potrivit presei americane, a trimis armament si militari. Rusia il sprijina din toate puterile pe presedintele Bashar al Assad, principalul sau aliat din Orientul Mijlociu, in timp ce toata lumea occidentala il considera pe acesta responsabil de crime impotriva propriului popor. In acelasi timp, Occidentul a evitat orice implicare in conflictul din Siria, unde fortele guvernamentale se lupta atat cu militantii ISIS, cat si cu factiuni militare antiguvernamentale.