Migrantii, cei mai multi sirieni, care si-au instalat tabere in zona localitatii turce Edirne - situata in apropierea frontierei cu Grecia si Bulgaria - au inceput sa se indrepte catre taberele de refugiati din Turcia dupa ce premierul Ahmet Davutoglu le-a transmis ca nu li se va permite sa incerce sa treaca granita in Grecia, tara de unde acesti imigranti ilegali doreau sa-si continue calatoria catre vestul Europei.

Oameni fugind de teoristii din BataclanFoto: Captura YouTube

Potrivit AFP, citata de Agerpres, un grup de aproximativ 500 de migranti, care au improvizat o tabara pe marginea unei autostrazi si care au avut mai multe altercatii cu fortele de ordine in ultimele zile, au parasit acel loc sambata seara, fiind transportati de autoritati cu autocarele catre taberele de refugiati. Alti circa 1.500 se afla inca in interiorul orasului Edirne, dar autoritatile turce spera ca si acestia vor accepta in cele din urma sa fie dusi in taberele amenajate de guvern.

"Suntem pregatiti sa trimitem acesti oameni in tarile care le-ar deschide portile, dar din nefericire niciuna nu a oferit un raspuns favorabil", a declarat premierul turc, dupa ce s-a intalnit cu reprezentantii migrantilor pentru a debloca situatia. El le-a promis ca guvernul sau va face tot ce poate pentru acesti migranti, la fel ca si pentru ceilalti circa doua milioane de refugiati sirieni aflati in prezent pe teritoriul Turciei.

Migrantii s-au instalat marti in zona Edirne in urma unui apel de pe retelele de socializare ce le-a recomandat sa evite traversarea periculoasa a Marii Egee si sa incerce sa treaca frontiera terestra dintre Grecia si Turcia.