Autoritatile ucrainene au demarat o ancheta penala dupa ce presedintele rus Vladimir Putin si fostul premier italian Silvio Berlusconi au fost serviti cu un vin vechi de 240 de ani in timpul unei vizite in Crimeea, saptamana trecuta, relateaza presa ucraineana, potrivit Mediafax.

Directoarea cramei Massandra, care era gestionata de statul ucrainean inainte ca Rusia sa anexeze peninsula Crimeea anul trecut, a fost acuzata de delapidare, pentru ca a deschis o sticla de vin din 1775, a carei valoare este estimata la 100.000-150.000 de dolari.

Sticla de vin spaniol "Jerez de la Frontera" era una dintre cele cinci care se mai aflau in crama de la infiintarea acesteia in secolul a XIX-lea.

Sansele ca directoarea cramei, Ianina Pavlenko, sa ajunga in fata unui tribunal ucrainean sunt insa minime, avand in vedere ca Rusia controleaza in totalitate Crimeea.

Silvio Berlusconi si vechiul sau prieten, presedintele rus Vladimir Putin, au vizitat mai multe obiective in Crimeea, saptamana trecuta.

Ministerul ucrainean de Externe a condamnat vizita efectuata de politicianul italian in fosta regiune ucraineana anexata de Rusia in martie 2014.