Noul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, si-a prezentat, joi, scrisorile de acreditare presedintelui Barack Obama, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Alba, informeaza Mediafax.

George Maior si-a prezentat scrisorile de acreditare presedintelui Barack ObamaFoto: White House

Cu aceasta ocazie, ambasadorul George Cristian Maior a mentionat importanta Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI intre Romania si Statele Unite ale Americii pentru relatiile dintre cele doua tari si relevanta sa in planul stabilitatii si securitatii regionale.

"Parteneriatul Strategic este un pilon de baza pentru politica externa si de securitate a Romaniei. Sprijinul SUA a ajutat Romania pe drumul democratizarii, al respectarii drepturilor omului si statului de drept, facand din tara noastra un model pentru tarile din regiune", a precizat ambasadorul George Cristian Maior, subliniind totodata ca Romania reprezinta o insula de stabilitate pentru flancul estic al Aliantei Nord Atlantice.

De asemenea, in mesajul transmis presedintelui Barack Obama, ambasadorul George Cristian Maior a prezentat prioritatile mandatului, cu accent pe dezvoltarea cooperarii in domeniul securitatii, intarirea dimensiunii economice si a schimburilor comerciale, incurajarea investitiilor si a transferului de tehnologie, consolidarea securitatii energetice, precum si intensificarea cooperarii in domeniul educatiei si inovatiei.

"Romania are un angajament ferm pentru imbunatatirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investitiilor americane si cresterea schimburilor comerciale", a apreciat ambasadorul George Cristian Maior.

Cu ocazia ceremoniei, ambasadorul George Cristian Maior i-a vorbit presedintelui Barack Obama despre simpatia pe care o au romanii fata de Statele Unite, context care poate contribui substantial la adancirea relatiilor de parteneriat dintre cele doua tari.

La ceremonia de la Casa Alba, ambasadorul George Cristian Maior a fost insotit de sotia sa si cei doi copii.