Osama Abdul Mohsen, un refugiat sirian caruia o femeie cameraman de la o televiziune din Ungaria i-a pus piedica in timp ce acesta alerga cu copilul sau in brate, in apropierea granitei maghiare cu Serbia, a fost anjagat ca antrenor la Centrul national de formare a tehnicienilor de fotbal din Getafe, o suburbie a Madridului, anunta Mediafax, citand lequipe.fr.

Un cameraman loveste un refugiatFoto: Captura Youtube.com

Directorul centrului, Miguel Angel Galan, a avut "ideea de angaja un camarad antrenor", dupa ce a vazut imaginile cu agresiunea la care a fost supus sirianul, care au devenit virale pe internet, si dupa ce a aflat ca acesta fost antrenor la clubul Al-Fotuwa Deir-ez-Zor, din primul esalon fotbalistic al tarii sale natale.

Osama Abdul Mohsen a ajuns de cateva zile in Spania, insotit de doi dintre copiii sai. Oficialii centrului spera sa ii aduca in Spania si pe sotia sirianului si pe ceilalti doi copii ai sai, refugiati in Turcia, si sa ii ajute sa obtina azil politic.

O femeie angajata cameraman de la un post de televiziune din Ungaria a fost concediata saptamana trecuta dupa difuzarea unor imagini in care aparea lovind refugiati, inclusiv copii, care fugeau de politie. Incidentul a avut loc in timpul tulburarilor de la Roszke, sudul Ungariei, unde sute de refugiati au rupt cordonul politiei, la centrul de primire din apropierea frontierei cu Serbia. Femeia a putut fi observata in imagini imbrancind un barbat care fugea tinand in brate un copil si lovind cu piciorul alt copil care fugea, in doua incidente separate.

Inregistrarea incidentelor din perspectiva cameramanului a fost difuzata ulterior pe postul N1TV, un post de televiziune online apropiat partidului xenofob si antimigratie Jobbik (extrema dreapta, in opozitie).

"Un coleg de la N1TV s-a comportat astazi (marti) intr-un mod inacceptabil, la punctul de primire de la Roszke", a declarat redactorul-sef Szabolcs Kisberk, citat intr-un comunicat, postat ulterior pe pagina de Facebook a postului de televiziune. "Contractul de munca al femeii cameraman a fost reziliat imediat, incepand de astazi. Noi consideram subiectul inchis", a adaugat Szabolcs Kisberk.

Fosta angajata a televiziunii N1TV si-a cerut scuze public dupa incident: "Cand am vazut inregistrarea azi, nu ma mai recunosc. Regret sincer ce am facut si imi asum raspunderea", a spus fosta angajata a televiziunii, Petra Laszlo, intr-o scrisoare publica postata pe site-ul cotidianului Magyar Nemzet.