Cel putin 85 care incercau sa stranga combustibil dintr-o cisterna rasturnata au murit in urma unei explozii, a anuntat joi purtatorul de cuvant al presedintelui Sudanului de Sud Salva Kiir, citat de AFP.

"Au murit cand a explodat camionul cisterna, sunt cel putin 85 de morti", a precizat Ateny Wek Ateny. Accidentul s-a produs miercuri pe un drum care leaga Juba de mica localitate Maridi, la circa 300 km vest de capitala.

Peste o suta de oameni au fost raniti, suferind arsuri, a adaugat un responsabil local, John Skia.

Scurgerile de combustibil din oleoducte sau din cisterne sunt frecvente in Africa si atrag multimi de oameni care incearca sa umple bidoane cu combustibil. Exploziile sau incendiile nu sunt rare si se soldeaza adeseori cu numeroase victime.

In iulie 2010, in Republica Democrata Congo (RDC), 292 de oameni au murit dupa explozia unui camion cisterna. In decembrie 2006, 284 de oameni au murit in Nigeria in urma exploziei unui oleoduct vandalizat la Lagos.

Cea mai tanara tara din lume, nascuta dupa decenii de razboaie de secesiune impotriva Khartum, Sudanul de Sud este una dintre cele mai putin dezvoltate tari din lume.

Independenta din iulie 2011, tara este din nou devastata de un razboi civil din decembrie 2013, care a provocat o grava criza economica - marcata de o grava inflatie - si umanitara, cu peste 2,2 milioane de oameni alungati de acasa de lupte si atrocitati.