Ungaria va construi un gard de-a lungul unor portiuni ale frontierei sale cu Croatia, a declarat premierul ungar Viktor Orban intr-un interviu pentru ziarul austriac Die Presse publicat miercuri, transmite Reuters.

Ungaria a ridicat incepand cu 2015 garduri la frontieraFoto: Captura YouTube

Ungaria si-a baricadat deja granita cu Serbia cu un gard de sarma ghimpata lung de 175 de kilometri, in incercarea de a bloca miile de migranti ce vin pe jos prin Balcani, si a anuntat ca se pregateste sa-l extinda catre est, spre Romania.

"Am decis sa construim un gard si la granita cu Romania", este citat Orban afirmand in interviul postat pe site-ul Die Presse. "Vom ridica de asemenea un gard pe anumite portiuni ale frontierei cu Croatia", a mai spus el.

Intrebat cam cat timp vor dura lucrarile, Viktor Orban a raspuns ca "Ungaria are experienta", citeaza Mediafax.

"Oricum, puterea reala nu consta intr-un gard", a subliniat Orban, referindu-se la noile masuri legislative mai dure luate de Ungaria impotriva imigrantilor.

Ungaria a atras critici internationale dure din cauza construirii unui gard la frontiera cu Serbia. Marti, Ungaria a anuntat ca va construi gard si pe segmente ale frontierei cu Romania.

Guvernul de dreapta de la Budapesta a luat masuri dure in contextul afluxului de imigranti extracomunitari.