Ungaria se confrunta cu "imigranti agresivi" si situatia este "inacceptabila", afirma ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, precizand ca punctul vamal Roszke va fi inchis pentru 30 de zile dupa violentele de miercuri, relateaza Mediafax citand agentia ungara MTI.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Imigrantii ataca fortele de ordine, nu sunt refugiati pasnici", a declarat ministrul ungar de Externe.

"Ungaria se confrunta cu un val masiv si agresiv de imigranti. Atitudinea imigrantilor este socanta, inacceptabila", a spus Szijjarto.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a cerut autoritatilor sarbe sa ia masuri urgente pentru a opri imigrantii agresivi care incearca sa patrunda cu forta in Ungaria.

Peter Szijjarto l-a sunat pe omologul sau sarb, Ivica Dacic, dupa violentele produse miercuri la frontiera dintre Serbia si Ungaria. Szijjarto a cerut actiuni urgente din partea autoritatilor sarbe.

Ca reactie la violente, Ministerul ungar de Externe a trimis o nota diplomatica de protest Guvernului Serbiei.

Confruntari intre imigranti si fortele de ordine ungare au izbucnit miercuri dupa-amiaza la punctul de trecere Roszke, la frontiera dintre Ungaria si Serbia, dupa ce unii imigranti au incercat sa patrunda fortat pe teritoriul ungar. Un grup de imigranti agresivi au doborat poarta metalica instalata in gard la punctul vamal Roszke, incercand sa intre fortat in Ungaria, anunta Politia ungara.

Imediat, in locul portii a fost creat un cordon al fortelor de ordine ungare. Imigrantii extracomunitari aflati practic pe teritoriul Serbiei au atacat fortele de ordine ungare cu pietre si sticle. Politia ungara a folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa impotriva imigrantilor. Incidente similare au avut loc si la punctul de trecere Horgos. In acest context, politia ungara a trimis forte si vehicule speciale la punctele de frontiera unde s-au inregistrat violente.