​Autoritatile de la Budapesta au instaurat stare de criza in doua judete din sudul tarii, de la granita cu Serbia, din cauza fluxului mare de migranti, a anuntat marti un purtator de cuvant al guvernului, aflat in orasul Szeged din apropierea frontierei, transmite Reuters.

Gyorgy Bakondi, seful unitatii pentru dezastre nationale, a declarat intr-o conferinta de presa, ca zona de granita va fi extinsa de la 10 metri la 60 de metri, si ca vor fi stabilite zone de tranzit pentru a gestiona migrantii.

"Acest lucru poate sa ajute la plasarea temporara a persoanelor care cauta refugiu sau statut protejat, precum si pentru a precesa cererile de azil si procedurile pentru inregistrarea strainilor", a declarat Bakondi.

Agentia de presa MTI informeaza ca măsurile vizeaza judeţele Bacs-Kiskun şi Csongrad, si a intrăt în vigoare marţi, la orele 12:30 - 13:00 (13:30 - 14:00, ora României), potrivit Mediafax.

Ungaria, care si-a inasprit legislatia impotriva imigratiei ilegale, a sigilat granita cu Serbia in noaptea de luni spre marti, astfel ca imigrantii nu mai pot traversa frontiera dintre cele doua tari decat prin punctele oficiale de trecere.