Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere a declarat marti ca Uniunea Europeana trebuie sa discute despre modalitati de a pune presiune pe statele membre care refuza sa primeasca cota alocata de refugiati pentru a ajuta Uniunea sa faca fata fluxului de persoane care ii diminueaza resursele, transmite Reuters. Ministrul german a aratat cu degetul catre statele care beneficiaza de fonduri structurale.

Criza refugiatilorFoto: Agerpres/EPA

De Maiziere a mai declarat ca UE mai are pana sa se puna de acord asupra cotelor de refugiati pe termen lung.

"Asa ca, in opinia mea, trebuie sa vorbim despre modalitati de a pune presiune", a declarat de Maiziere pentru postul de televiziune ZDF, adaugand ca unele tari care se opun cotelor sunt beneficiare ale fondurilor structurale UE.

De Maiziere a mai afirmat ca isi pastreaza estimarile initiale potrivit carora 800.000 de refugiati vor veni in Germania anul acesta, in pofida faptului ca unii politicieni de rang inalt au declarat ca numarul lor s-ar putea ridica pana la 1 milion.

"Nu vreau sa schimb prognoza", a mai declarat de Maiziere.

Reamintim ca Romania e una dintre aceste tari care refuza sa preia mai multi imigranti decat numarul anuntat initial - 1785.