Austria a reintrodus temporar, luni, controale la frontiera cu Ungaria, iar armata austriaca a mobilizat aproximativ 2.200 de militari pentru ajutarea politiei de frontiera, pe fondul afluxului de imigranti, anunta Guvernul de la Viena, citat de Mediafax.

Guvernul Austriei a explicat ca decizia este o reactie la masurile luate de Germania la frontiera comuna. Autoritatile germane au instituit, duminica, verificari temporare la frontiera cu Austria.

"Daca Germania efectueaza controale la frontiera, atunci si Austria trebuie sa intensifice verificarile, in interesul populatiei locale, si exact asta facem", a declarat vicecancelarul Reinhold Mitterlehner in cursul unei conferinte de presa organizate la Viena.

"Acesta va fi un semnal clar pentru cei afectati de haosul de la frontiere ca astfel de situatii nu se vor repeta in viitor", a spus Mitterlehner.

Coloane de masini de cativa kilometri se inregistreaza de cateva saptamani la punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria si Austria.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a declarat, potrivit presei de la Viena, ca circa 2.200 de militari vor fi mobilizati la frontiera cu Ungaria pentru a ajuta agentii politiei.