Rusia s-ar putea confrunta cu izolare pe plan international, in cazul in care va continua sa acorde sprijin presedintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat luni purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, informeaza marti agentia de presa TASS citata de Agerpres.

Intrebat de jurnalisti ce se va intampla daca Rusia nu se va ralia coalitiei internationale conduse de SUA care desfasoara operatiuni contrateroriste in Irak si Siria si va continua sa-l sustina pe Assad, Earnest a declarat ca acest lucru "ii va izola pe rusi si mai mult de comunitatea internationala".

Totodata, potrivit lui Earnest, "interesele Rusiei in Siria nu sunt in totala contradictie cu interesele restului lumii".

"Rusia este interesata in succesul acestei coalitii antiteroriste, Rusia ar dori, fara indoiala, o realizare cu succes a strategiei in vederea lichidarii gruparii Statul Islamic", a spus Josh Earnest, reiterand ca 'a venit timpul ca Assad sa plece".

Insa, oficiali rusi au declarat in repetate randuri ca il vor sustine in continuare pe Assad si ca "sirienii trebuie sa-si decida ei insisi viitorul".