Decizia autoritatilor ungare de a inchide frontiera cu Serbia ii va obliga pe imigranti sa se deplaseze pe teritoriul Croatiei, unde in calea lor s-ar putea afla campuri minate, potrivit versiunii electronice a ziarului sarb Blitz, citat de agentia de presa TASS.

Campurile minate sunt "mostenirea" razboaielor din Balcani din anii 1990. In pofida activitatilor de deminare care continua de multi ani, aceste campuri reprezinta pana la aceasta ora un pericol real in Croatia, precum si in Bosnia si Hertegovina. In Croatia, cea mai mare parte a zonelor periculoase se afla tocmai in partea de nord-est a tarii, nu departe de frontiera cu Serbia si Ungaria.

Potrivit publicatiei croate Dnevnik, Croatia este pregatita pentru sosirea de refugiati. Circa 6.000 de politisti controleaza frontiera, unde deocamdata nu au fost remarcate concentrari de oameni.

Tocmai din cauza pericolului pe care-l reprezinta aceste campuri minate, politia croata nu-i va lasa pe imigranti sa treaca in grupuri mari, cum a fost in alte tari. "Politia va inregistra fiecare om in parte, nu va exista o trecere in masa, cum a fost in alte tari", noteaza Dnevnik, citat de Agerpres.