Ungaria introduce incepand de marti masuri legislative mai dure in domeniul imigratiei, clandestinii riscand sa fie arestati la intrarea pe teritoriul ungar, in contextul afluxului de migranti.

Imigrantii extracomunitari care au traversat Serbia nu vor mai putea formula solicitari de azil in Ungaria, in contextul in care statul sarb este considerat unul sigur, a explicat premierul Viktor Orban, citat de agentia ungara MTI, transmite Mediafax.

Premierul de dreapta al Ungariei a reiterat ca imigrantii clandestini care vor patrunde pe teritoriul ungar risca sa fie arestati preventiv, sa fie condamnati la cativa ani de inchisoare, dupa care sa fie expulzati.

"Vor fi montate indicatoare pe gardul metalic de la frontiera cu Serbia prin care imigrantii vor fi indrumati spre cel mai apropiat punct vamal", a spus Orban.

"Incepand din 15 septembrie, autoritatile ungare nu vor mai ierta trecerile ilegale ale frontierelor. Din 15 septembrie vor intra in vigoare legi mai dure in domeniul imigratiei, iar persoanele care trec ilegal frontiera vor fi arestate", a subliniat premierul Ungariei.

Peste 170.000 de imigranti din Orientul Mijlociu si Africa au patruns in Ungaria din Serbia anul acesta. Multi evita sa fie inregistrati in Ungaria si incearca sa ajunga in state occidentale, in principal in Germania. Printre masurile luate de Guvernul Ungariei se numara construirea unui gard metalic la frontiera cu Serbia, dar bariera nu pare sa aiba efectul scontat.