Protestatarii din Chisinau au adoptat duminica o rezolutie in care anunta ca doresc declansarea unei greve generale si formarea unei miscari politice si a unui asa-numit guvern al increderii populare, informeazaRadio Chisinau.

Protest la ChisinauFoto: Captura Youtube.com

Marea Adunare Nationala cum este numit mitingul, face trimitere la miscarea care a dus la renasterea nationala a Basarabiei la inceputul anilor 90. Prin documentul aprobat de multime s-a acordat vot de blam actualei guvernari a Republicii Moldova.

"Imputernicim Consiliul Marii Adunari Nationale, sa faca un apel privind declansarea unei greve generale si altor actiuni de nesupunere civica. Cerem Consiliului Marii Adunari Nationale sa purceada la formarea unei miscari politice de alternativa si a unei liste nominale, a unui guvern de incredere populara care sa utilizeze instrumentarul specific luptei politice pentru realizarea nazuintei poporului Republicii Moldova", a declarat unul dintre liderii protestului, Andrei Nastase.

Liderii Platformei DA, au indemnat protestatarii sa se alature celor care stau in corturi si chiar sa isi plaseze corturile in jurul cladirii Executivului.

Un miting de amploare, organizat de Platforma civica Demnitate si Adevar, a avut loc duminica in Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului. Zeci de mii de oameni au iesit in strada si duminica, cerand demisia presedintelui Nicolae Timofti, a Guvernului, dar si pedepsirea celor implicati in furtul din sistemul bancar, "Furtul secolului"