Un numar record de imigranti au ajuns sambata in Ungaria, cu cateva zile inainte ca Budapesta sa inchida cu un gard frontiera sa cu Serbia, a anuntat duminica politica ungara citata de AFP. In total, 4.330 de imigranti au intrat sambata in Ungaria, potrivit statisticilor oficiale. Recordul precedent, stabilit joi, era de 3.601 de imigranti. In Germania, la Munchen, au intrat sambata 12.200 de imigranti, determinand autoritatile locale sa anunte ca au ajuns la "limita extrema a capacitatilor de primire".

"Avand in vedere cifrele inregistrate ieri (sambata), este clar ca am ajuns la limita extrema a capacitatilor noastre" de a lua in primire solicitantii de azil care vin prin Balcani, via Ungaria si Austria, a declarat un purtator de cuvant al politiei din Munchen.

Autoritatile ungare se asteapta ca fluxul mare de imigranti sa se mentina duminica. Situatia a fost fluida dimineata, migrantii avand posibilitatea de a parasi tara cu trenul sau cu masina in directia Austriei.

In jur de 6.700 de migranti au trecut sambata granita austro-ungara pe la Nickelsdorf, de unde au plecat catre Germania, potrivit unui bilant al politiei austriece care a anuntat ca se asteapta la cifre asemanatoare pentru duminica.

Ungaria vrea sa sigileze frontiera sa cu Serbia in fata imigratiei clandestine incepand din 15 septembrie, data la care va inchide granita cu un gard cu sarma ghimpata care se va intinde pe 175 km. Trecerea ilegala a gardului in Ungaria este pasibila de pedeapsa cu inchisoarea. Ungaria a mai anuntat ca va creste dispozitivul de militari care va asigura zona.