Mii de persoane au iesit in strada sambata la Londra pentru a cere o politica de primire a refugiatilor mai generoasa, relateaza AFP. Evenimente asemanatoare sunt asteptate weekendul acesta in mai multe capitale europene. O actiune asemanatoare a avut loc in capitala daneza Copenhaga, unde 30.000 de persoane au iesit in strada manifestand in favoarea primirii refugiatilor, anunta politia daneza. Actiuni contra acceptarii imigrantilor au avut loc in Varsovia, Praga si Bratislava. In capitala poloneza cateva mii de persoane au manifestat purtand banderole cu mesaje precum "Islamul este moartea Europei".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ora 19:10 Manifestatii anti-imigranti la Varsovia, Praga si Bratislava

Cateva mii de persoane au manifestat in capitala poloneza Varsovia impotriva acceptarii imigrantilor, purtand banderole cu mesaje precum "Islamul este moartea Europei", relateaza AFP.

Alte manifestatii asemanatoare, adunand cateva sute de persoane au avut loc sambata la Praga su Bratislava.

Ora 16:58 30.000 de persoane au iesit in strada la Copenhaga manifestand in favoarea primirii refugiatilor, anunta politia daneza, citata de AFP.

In jur de 30.000 de persoane, potrivit unor estimari date de politie, manifesteaza sambata in capitala daneza Copenhaga, exprimandu-si solidaritatea fata de refugiati si primirea lor in tarile Uniuniii Europene, informeaza AFP.

"Totul se desfasoara in ordine si calm (...) Aveti grija unul de celalalt", a scris pe Twitter politia daneza, adresandu-se miilor de manifestanti care au raspuns apelului de solidaritate lansat pe Facebook, in timp ce Danemarca se pregateasca sa isi refaca legislatia de imigratie intr-o nota mai dura.

Manifestati pro-imigranti la Copenhaga / Foto: Twitter @MarkbKnudsen

In zgomot de fluiere si tobe, demonstrantii din Londra au arborat pancarte cu mesaje precum: "Imigrantii nu sunt tapi ispasitori" sau "Viata refugiatilor conteaza", defiland in apropierea Hyde Park, in directia biroului premierului conservator David Cameron.

Potrivit The Guardian, marsul a inceput din Park Lane, coloana deplasandu-se spre Downing Street, si fiind programate discursuri in Piata Parlamentului.

Marsul a fost anuntat printr-un eveniment pe Facebook intitulat "Solidarity with Refugees" (Solidaritatea cu refugiatii).

Mars pro-imigranti la Londra / Foto: Facebook - Amy Luddington‎

Publicatia britanica precizeaza ca este de asteptat ca Jeremy Corbyn, nou lider al Partidului Laburist, sa isi faca aparitia la eveniment.

Printre cei care urmeaza sa se adreseze multimii se numara Tim Farron - liderul Liberal-Democratilor, cantaretul si activistul de stanga Billy Bragg si reprezentanti ai organizatorilor.

Printre organizatiile care au lansat apelul la protest se numara Refugee Council, Amnesty International, Syria Solidarity Movement, Stand Up to Racism si Stop the War Coalition.

Marsul are loc inaintea discutiilor de urgenta care vor avea loc luni intre reprezentantii UE, la care va lua parte secretarul de stat britanicTheresa May si omologii sai europeni.

Evenimente asemanatoare sunt asteptate weekendul acesta in mai multe capitale europene.