In plina criza a migratiei, premierul ungar Viktor Orban se va duce pe 23 septembrie in Bavaria (sudul Germaniei) la invitatia CSU, aliatul conservator al cancelarului german Angela Merkel, a anuntat vineri acest partid, relateaza Agerpres citand AFP.

Orban, care a declarat ca fluxurile de migratie cu care se confrunta Europa sunt "o problema germana", se va duce la o reuniune a partidului avand tema "Responsabilitatea in Europa - depasirea in comun a fluxului de refugiati", a anuntat CSU intr-un comunicat.

Ministrii de finante german Wolfgang Schauble si austriac de interne Johanna Mikl-Leitner sunt de asemenea invitati, potrivit aceleiasi surse.

"Dupa ce guvernul (german) a declarat ca niciun refugiat sirian nu mai trebuie trimis inapoi... fluxul de refugiati a capatat o dimensiune neasteptata", deplange in comunicat Thomas Kreuzer, sef al CSU in parlamentului Bavariei.

La sfarsitul saptamanii trecute, aproximativ 20.000 de refugiati si migranti au intrat in Germania prin acest stat regional, veniti din Ungaria via Austria frontaliera, aminteste France Presse.

Decizia dnei Merkel de a primi cat mai multi migranti este o "greseala ce ne va ocupa inca mult timp", a declarat vineri pentru saptamanalul german Der Spiegel liderul CSU, Horst Seehofer, de asemenea la sefia guvernului bavarez.

Seehofer a mai spus ca va discuta la reuniunea programata pe 23 septembrie cu Orban situatia, pentru "a gasi o solutie".

Germania se asteapta sa primeasca 800.000 de solicitanti de azil in 2015, de patru ori mai mult decat in anul precedent si un record in Europa.