Cameramana televiziunii ungare care apare intr-o inregistrare video in timp ce loveste si pune piedica unor migranti la granita cu Serbia si-a cerut scuze si afirma ca a intrat in panica, scrie AFP.

"Cand am vazut inregistrarea azi, nu ma mai recunosc. Regret sincer ce am facut si imi asum raspunderea", a spus fosta angajata a televiziunii, Petra Laszlo, intr-o scrisoare publica postata pe site-ul cotidianului Magyar Nemzet.

"Am intrat in panica. Nu sunt un cameraman rasist si fara inima", spune aceasta femeie in varsta de 40 de ani, care a fost audiata joi seara de politie.

Imaginile cameramanei care lovea cu piciorul sau punea piedica unor migranti au starnit proteste atat in Ungaria cat si in intreaga lume, in conditiile in cara tara era deja criticata pentru atitudinea fata de migranti.

Televiziunea apropiata de extrema dreapta unde lucra Petra, N1TV, a anuntat marti seara concedierea acesteia, pentru comportament "inacceptabil".

"Filmam ceva cand sute de migranti au rupt un cordon al politiei. Unul dintre ei s-a intors spre mine si am intrat in panica", a explicat Laszlo, in aceasta scrisoare deschisa.

"Ca mama, sunt deosebit de dezolata ca soarta a vrut ca un copil sa cada, iar eu nu am realizat acest lucru", a adaugat ea, subliniind ca "nu e usor sa iei deciziile bune atunci cand intri in panica".

Un "zid al rusinii" a fost creat pe o pagina de Facebook, primind sustinerea a mii de internauti.

"Nu merit nici vanatoarea de vrajitoare, nici calomniile, nici amenintarile cu moartea. Sunt doar o femeie, in prezent o mama in somaj, cu copii mici, care a luat o decizie proasta intr-un moment de panica".

Imaginile, aparute marti seara pe retelele de socializare, o arata pe aceasta femeie, cu camera pe umar, punand piedica unui barbat ce fugea cu un copil in brate si lovind cu piciorul, intr-un incident separat, o fetita.