Politia din statul Arizona (sud-vestul SUA) este in alerta dupa o serie misterioasa de atacuri cu arme de foc asupra soferilor pe autostrada, autoritatile descriind aceste atacuri drept 'terorism intern', informeaza AFP si Agerpres.

De la finalul lunii august, in zona orasului Phoenix au avut loc 11 astfel de atacuri, cel mai recent inregistrandu-se joi, cand tinta a fost o semiremorca, lovita de un glont, potrivit politiei statale.

Autoritatile sustin ca deocamdata nu exista nicio ipoteza privilegiata cu privire la originea atacurilor.

Intr-unul dintre atacuri, o adolescenta a fost usor ranita de cioburile geamului masinii in care calatorea, spart de un glont. In restul cazurilor nu s-au inregistrat victime.

Bart Graves, purtator de cuvant al politiei statului Arizona, a precizat ca autoritatile cred ca la originea atacurilor s-ar putea afla mai multi tragatori. In opinia sa, in randul populatiei nu a aparut deocamdata un efect de panica in jurul acestei serii de incidente care aduc aminte de cazul sniperului din Washington, din anul 2002. Atunci, John Allen Muhammad si complicele sau, Lee Boyd Malvo, au terorizat zona orasului Washington si statele vecine tragand din masina lor in oameni la intamplare. Zece persoane au fost ucise de cei doi.

Colonelul Frank Milstead, seful serviciilor de siguranta publica din Arizona, s-a referit la atacurile incepute pe 29 august folosind expresia 'terorism intern' si a promis o recompensa de 20.000 de dolari pentru orice informatie care ar duce la o arestare.