Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut joi o actiune concertata in fata "islamismului", pentru a evita "dezintegrarea" Orientului Apropiat, inainte de a evoca Iranul si Gaza in discutiile cu omologul sau britanic David Cameron, la Downing Street, scrie AFP.

"Orientul Apropiat se dezintegreaza sub presiunea fortelor islamului radical - sunitii sunt conducerea Statului Islamic si siitii sub conducerea Iranului. Cred ca trebuie sa lucram impreuna pentru a respinge islamismul din Orientul Mijlociu si din Africa de Nord", a declarat Netanyahu, citat intr-un comunicat.

La capatul discutiei dintre Cameron si Netanyahu, un purtator de cuvant al premierului britanic a precizat ca in ceea ce priveste "Iranul, au recunoscut ca au diferente de abordare, impartasesc obiectivul unei mai mari stabilitati in regiune".

Cei doi premieri au apreciat ca este "in interesul tuturor ca Iranul sa autorizeze inspectii regulate in instalatiile nucleare".

In ceea ce priveste conflictul palestiniano-israelian, "cei doi sefi de guvern au reiterat angajamentul in favoarea unei solutii bazate pe doua state, singura de natura sa garanteze o pace durabila".