Compania nationala a cailor ferate austriece (OBB) a anuntat joi suspendarea sine die a legaturilor cu Ungaria din cauza "congestiei masive" a retelei sale, in fata afluxului de migranti care doresc sa mearga in Germania, scrie AFP.

Intr-un comunicat publicat la jumatatea zilei, OBB cere din acelasi motiv "binevoitorilor si companiilor de autobuze" sa "inceteze sa conduca noi calatori in garile din reteaua sa".

"Marele aflux de persoane combinat cu numarul important de oameni care asteapta deja in gari pentru a putea sa-si continue calatoria excede capacitatile feroviare disponibile", precizeaza compania.

Fluxul de migranti a crescut din nou la granita sarbo-ungara, dupa varful inregistrat in week-end, cand zeci de mii de migranti au fost blocati in Ungaria.

Marea majoritate a migrantilor care tranziteaza Ungaria si Austria doresc sa ajunga in Germania, tara care a relaxat recent conditiile de primire pentru sirieni.

Operatorul ungar MAV a anuntat insa ca a inceput sa introduca trenuri la statia de granita Hegyeshalom pentru a normaliza traficul dupa anuntul facut de caile ferate austriece.