O revista a insurgentiilor din Statul Islamic considera ca sirienii si libienii ce fug spre Europa comit pacate expunandu-si copiii la ateism, droguri, alcool si toleranta sexuala, informeaza Reuters.

Jihadist din Statul IslamicFoto: Captura YouTube

Cei mai multi refugiati sunt din zone controlate de presedintele sirian, Bashar al-Assad si din zonele kurzilor ce se lupta cu Statul Islamic.

"Din pacate, sirienii si libienii sunt dispusi sa-si riste viata si sufletele copiilor sacrificandu-i pentru un drum periculos spre un taram al razboiului, al cruciadelor conduse de legi ale ateismului si indecentei" considera revista Dabiq.

Islamistii controleaza teritorii in Siria si Irak insumand 10 milioane de oameni, iar cei care pleaca de sub controlul lor comit un "pacat major" .

"Trebuie stiut ca cei ce pleaca voluntar din pamantul Islamului pentru cel al ereticilor comit un mare pacat, fiind o cale catre disparitia credintei si o poarta spre copiii si nepotii ce parasesc religia noastra pentru crestinism, ateism sau liberalism", scrie sursa citata

Aceasta expunere duce la "constanta amenintare a adulterului, sodomiei, drogurilor si a alcoolului", mai afirma revista Damiq.