Raidurile de bombardamente australiene asupra pozitiilor gruparii Statul Islamic (SI) din Siria ar putea dura trei ani, a declarat joi ministrul apararii, Kevin Andrews, potrivit DPA, citata deAgerpres.

Australia a anuntat in aceasta saptamana ca se va alatura coalitiei conduse de SUA in campania aeriana asupra pozitiilor Statului Islamic (SI) din Siria, un pas inainte fata de rolul de suport aerian pe care-l asigura anterior.

'Realitatea este ca acest lucru va continua pentru un numar de ani', a declarat Andrews pentru canalul Nine Network, afirmand ca raidurile ar putea incepe in cateva zile. 'Doi-trei ani. Nu pot spune exact. Am avut unele succese pana acum si impreuna cu partenerii Coalitiei - Canada, SUA, Marea Britanie, Franta - si credem ca putem avea un impact real', a adaugat el.

Pe 31 august, Australia a sfatuit tarile europene, prin vocea ministrului de Externe Julie Bishop, sa lanseze atacuri aeriene impotriva Statului Islamicatât în Irak cât și în Siria, in incercarea de a opri criza refugiatilor care vin in Europa.

Jihadistii din gruparea Statul Islamic sunt mai rai decat nazistii din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a declarat in urma cu o saptamana premierul australian Tony Abbott, insistand ca trebuie facut totul pentru infrangerea acestui 'rau de nedescris'.

Australia va primi suplimentar 12 000 de refugiati ca raspuns la criza migrantilor ce fug din Siria si Irak, a anuntat miercuri prim-ministrul australian Tony Abbott.