Comisia Europeana a decis sa ofere Ungariei un ajutor rapid in valoare de patru milioane de euro, pentru a gestiona criza refugiatilor, anunta agentia de presa ungara MTI, citata de Mediafax.

Fondurile trebuie folosite pentru imbunatatirea centrelor de primire a imigrantilor sau construirea unora noi, cumpararea echipamentului necesar precum si cresterea personalului si a capacitatatii de transport in Ungaria, a transmis Comisia Europeana marti.

Autoritatile ungare intampina dificultati in gestionarea numarului mare de imigranti care intra in tara pe la granita cu Serbia, in incercarea de a ajunge in statele mai prospere din vestul Uniunii Europene.

Politia ungara a retinut pana in prezent 169.337 de "imigranti ilegali" si 955 de traficanti de persoane, iar Biroul pentru imigrare a inregistrat 157.746 de migranti, au anuntat marti autoritatile.

Biroul pentru imigratie lucreaza "nonstop" in cele zece puncte din intreaga tara, pentru a procesa cererile de azil, a declarat intr-o conferinta de presa Attila Kiss, adjunctul sefului Biroului.