Bulgaria a refuzat Rusiei dreptul sa foloseasca spatiul sau aerian pentru transporturi catre siria din cauza unor indoieli serioase in privinta incarcaturii avioanelor, a anuntat marti ministerul de externe de la Sofia citat de Reuters.

"Ministerul de externe bulgar a refuzat efectuarea de zboruri de transport ale armatei ruse deasupra Bulgariei", a declarat o purtatoare de cuvant a ministerului de la Sofia.

Ea a precizat ca decizia a fost luata acum cateva zile.

"Dispunem de destule informatii ca sa avem indoieli serioase despre incarcatura avioanelor, acest lucru este motivul refuzului", a adaugat ea.

Ministerul de externe de la Moscova a refuzat solicitarea Reuters de a comenta decizia Bulgaria.

Rusia intentioneaza sa foloseasca o ruta aeriana din estul Greciei pentru a transporta ajutoare in Siria, ceea ce inseamna ca folosirea spatiului aerian elen nu mai constituie o problema, a declarat marti un purtator de cuvant al guvernului de la ATena.

SUA au cerut Greciei sa refuze Rusiei cererea de folosire a spatiului aerian, anuntase ministerul de externe din Atena.

Moscova nu si-a ascuns niciodata sustinerea, constand in arme si intructori, pentru regimul sirian, a declarat luni diplomatia rusa,dupa preocuparile exprimate de Washington in ceea ce priveste zvonurile privind o prezenta militara ruseasca in Siria.

Vladimir Putin a afirmat vineri ca este inca prea devreme pentru a vorbi de un angajament militar al Rusiei in Siriapentru a lupta impotriva organizatiei teroriste Statul Islamist (SI), in conditiile in care Casa Alba a anuntat ca verifica zvonurile legate de prezenta unor trupe rusesti in Siria.