Coaliția cancelarului german Angelei Merkel a ajuns la un acord, in noaptea de duminica spre luni, asupra unui pachet de 6 miliarde de euro destinat gestionarii crizei refugiatilor. Numai in acest weekend, 20 de mii de solicitanți de azil care au părăsit Siria din cauza războiului civil au ajuns în Germania, anunta Agerpres.

Acordul a fost obtinut dupa cinci ore de discutii. 3 miliarde de euro urmeaza sa fie alocate in bugetul federal, iar alte 3 alocate landurilor și municipalităților pentru primirea imigranților.

Coalitia de guvernare din Germania a mai convenit si ca procedura de soluționare a cererilor de azil și construcția de adăposturi pentru solicitanții de azil sa fie accelerate.

Germania așteaptă 800.000 de solicitanți de azil în acest an, mai mult decât orice altă țară din Uniunea Europeana. Creșterea dramatică a numărului de sosiri a produs îngrijorare la nivelul autorităților locale, care solicită mai multe fonduri de la guvernul federal, după ce Berlinul a anunțat că sirienii care au părăsit țara din cauza războiului civil sunt bineveniți.