Aproape 8.000 de persoane au fost evacuate duminica din orasele Noisy-le-Sec si Bobigny, situate in suburbiile estice ale capitalei franceze Paris, pentru a permite genistilor sa neutralizeze cel putin o bomba ramasa din al Doilea Razboi Mondial si descoperita pe un santier al Cailor ferate franceze (SNCF) la Noisy-le-Sec, relateaza BFMTV.com, citat deAgerpres.

O parte din locuitorii celor doua orase, intre 7.500 si 8.000 la Noisy-le-Sec si aproape 200 la Bobigny, au fost nevoiti sa-si paraseasca domiciliul inainte de ora locala 08:45. Evacuarea a inceput la 06h00, au indicat autoritatile in cursul unei intalniri cu presa la prefectura.

Cel putin o bomba englezeasca de 1.000 de livre (1 livra - 0,373kg), prevazuta cu incarcatura exploziva de 280 kg, a fost detectata neexplodata pe santier. Importanta gara de triaj de la Noisy-le-Sec fusese tinta unui bombardament aliat masiv in 1944.

Autoritatile care au securizat deja sectorul, ridicand ziduri de pamant si de protectie facute din baloturi de paie, spera sa poata neutraliza sau sa faca sa explodeze bomba sau eventualele bombe care ar mai exista intre orele 09h00 si 16h00.

Operatiunile vor putea continua eventual pana la 18h00 si ar putea fi reluate duminica, 20 septembrie. SNCF si RATP au anuntat mari perturbari in circulatia TGV pe calea ferata si pe liniile de metrou, de tramvai si de autobuz din sector. De asemenea, circulatia pe autostrada nationala 3 si cea fluviala pe canalul Ourcq si pe malurile sale sunt intrerupte.