Migrantii au continuat sa treaca din Ungaria, prin Austria, spre Germania si in noaptea de sambata spre duminica, in conditiile in care ultimele doua tari si-au deschis granitele pentru refugiatii pe care Budapesta nu mai putea sa ii controleze, informeaza Reuters.

Migranti ajunsi in gara din MunchenFoto: Captura YouTube

UPDATE: Austria a transportat peste 13.000 de imigranti spre Germania

Lasati sa mearga prin ploaie pe ultima portiune spre Austria, acestia au fost trimisi cu autobuze si cu trenul spre Viena, iar apoi cu trenul spre Munchen si alte orase germane.

Ultimul tren, cu circa 1.000 de refugiati a ajuns in Munchen din Austria la ora locala 01.30, ridicand cifra totala a celor care au atins capitala Bavariei la aproximativ 8.000.

Politia i-a trimis imediat pe cei sositi spre un alt tren, cu destinatia Dortmund, pe platforma de alaturi. Cativa au dorit sa ramana in Munchen, refuzand sa se urce in a doua garnitura, dar pana la urma, dupa o ora, acesta a plecat cu toti pasagerii.

Cei mai multi dintre cei care au ajuns sambata au fost dusi cu autobuze in centre de receptie din Munchen si din apropiere, dupa ce au fost evaluati medical, li s-a dat de mancare si li s-au oferit haine curate.

Multi au spus ca provin din Siria, altii au declarat ca sunt din Afganistan sau Irak.

Ei au parut derutati de urarile de “Bine ati venit in Munchen” facute de cateva zeci de persoane care ramasesera pana pe la miezul noptii si de hotararea cu care acestia insistau sa le ofere batoane de ciocolata, banane si paine.

Austria si Germania au acceptat sambata sa permita intrarea miilor de migranti pe care Ungaria a anuntat ca ii va transporta la frontiera, a declarat sambata cancelarul austriac Werner Faymann. Viktor Orban a anuntat ca ducerea acestora cu autobuzele a fost o masura exceptionala, ce nu se va mai repeta.

Mogherini, sefa diplomatiei europene, a spus ca actuala criza va dura si a apreciat ca stabiliera de centre pentru refugiati in afara UE ar necesita "resurse enorme".

Intre timp, unele persoane publice, precum premierul Finlandei sau politicianul Bob Geldof, au anuntat ca isi pun proprietati la dispozitia migrantilor, iar la Paris a avut loc un miting de sustinere a refugiatilor.